Email: klumpamania@gmail.com
Klumpamánia logo

Hogyan Válasszak klumpát?

Abban az esetben, ha már kipróbáltad milyen kényelmes klumpában járni, egész napos munkavégzésnél, vagy álló munkánál klumpát hordani, akkor biztosan Neked is szól ez a bejegyzés. Amennyiben még nem próbáltál klumpát, mielőbb tedd meg. Biztosan van olyan ismerős a családban vagy a munkahelyeden akinek van klumpája. Kérdezd meg milyen viselet? Ha a méretetek stimmel, kérd meg, hogy felpróbálhasd a klupáját. De vigyázz, csak ha méretben passzol, akkor fogod érezni, hogy: „Igen, ez kell nekem is”!

Ha ezek alapján biztos vagy a méretedben és segítségedre lesz a shopban a termékeknél a talp hossz, akkor máris megtekintheted a választékunkat itt.

Tehát térjünk vissza az alap kérdéshez: Hogyan válasszak klumpát?

Először is el kell dönteni, hogy a választandó klumpa milyen céllal lesz viselve általad:

  • otthoni papucsnak
  • munkahelyi lábbelinek
  • nyaraláshoz
  • divatos ruhád kiegészítőjeként
Általában ezek az alap kérdések meghatározzák a klumpa formáját és színét. Nyilván a munkahelyedre vannak öltözködési előírások, lehet a főnököd nem örülne egy színes virágmintás klumpának, vagy egy folyamatosan kopogós hangú klumpának sem. 
Ezért nem mindegy, hogy milyen a talpa a klumpádnak.
Klumpa talp
kemény, kopogós hangú csúszásmentes gumi talp a fa alatt
Puha, halk, könnyed zajtalan vastagabb PU talp a fa alatt

A talp színes is lehet eltérő, egészségügyi területen, vagy konyhai viseletre a világos talpat részesítik előnyben a tisztaságot sugallja. Míg egy pincérnőnek a fekete elegáns klumpához fekete talp illik jobban. De ugyanígy fekete javasolt akkor is, ha egy raktárban kell viselned a klumpádat.

Fontos a kétféle talpnál azt is megemlítenem, hogy kültérre a kemény talp javasolt inkább, mivel az kevésbé kopik mint a PU. 

Fontos kérdés a láb szellőzése is! Vannak síma bőrből készült és vannak lyukacsos, úgynevezett perforált klumpa felsőrészek is. Illetve akinek ez sem szellőzik eléggá, azok választhatnak kényelmes, harántemeléssel ellátott nyitott fapapucsot is.

Ez a nyitott fapapucs a legkedveltebb fa talpú nyitott papucs. A pánt színválasztékában megtalálható a fehértől a feketésig jó pár szín, de a lakk fekete, vagy ezüst, arany pánttal is kérhető. 

Ha elegáns, helyre kell megjelenni, vagy esetleg a magasságotokkal szeretnétek kitűnni, akkor ajánlom a magasított sarkú 7-8 cm sarkú klumpákat. Ezek nagyon kényelmesek, mert ugyan 7-8cm magasak, de a lábfej elején lévő 2-3cm platformnak nevezett rész miatt viselése majdnem ugyanazt az érzést nyújtja mint a standard klumpák esetében. A legnagyobb előnye még a kényelem és akár egy zöld területen lévő kerti partinál sem süppedsz bele a talajba, mert nem hegyes a sarka. Érdemes tehát ezeket az elegánsabb klumpákat is végignézni, amikből többféle kivitel, csatos, vagy pántos is megtalálható a  választékomban.

Léteznek még a szupercsinos ultra magas sarkú papucsok is, amiket már leginkább imitált fa talppal könnyű műanyagból készítenek és rendkívül elegánsak annak, akik tudnak benne járni.

A színekről kis izelítőt mutatok, mert tényleg vannak gyönyörű és érdekes színek is, amikkel nagyon fel lehet dobni a ruhatáradat, vagy ki lehet vele tűnni a tömegből.

klumpa
klumpa
klumpa

Ha megvan már az elképzelés milyen klumpát szeretnél, akkor a legfontosabb, hogy a beleírt számozott méret mellett a talp hosszt is lemérjük. A boltban minden klumpa és papucs esetében megtalálható a talp hossza. De ehhez a talpadat is meg kell mérni a lábujjak hegyétől a sarok hátuljáig. Jó hírem van, hogy papucs és klumpa esetében néhány milliméter eltérés nem okoz nagy problémát. A tanácsom, hogy inkább nagyobb legyen mint kisebb.

Válasszunk klumpát!

Bejelentkezés