Használati-kezelési útmutató

Tisztelt Vásárlónk!

Engedje meg, hogy a következőkben figyelmébe ajánljunk néhány hasznos információt. Kérjük, szánjon néhány percet jelen anyag átolvasására.

 A használati-kezelési útmutató célja

-        megkönnyíteni az igényeinek legmegfelelőbb lábbeli kiválasztását

-        a lábbeli használatához szükséges megfelelő ismeretek átadása

-        a lábbeli minőségének megtartásához szükséges tárolási, kezelési feltételek ismertetése

-        a jogai érvényesítéséhez szükséges alapvető információk átadása

Rendeltetés

Otthoni és utcai, hétköznapi viseletre szánt papucs lábbeli.

A rendeltetést mindig vegye figyelembe a lábbeli kiválasztásánál és használatánál!

Anyagösszetétel

A lábbeli főbb részeinek az anyagösszetételét mutató, a lábbeliken található jelképes tájékoztató ábrák magyarázata az alábbi:

Lábbeli szerkezetklumpa_anyag

Tisztítás, ápolás

A lábbeli élettartamát, a minőségen és a rendeltetésének megfelelő használatán kívül nagy mertekben befolyásolja a rendszeres és szakszerű tisztítás, ápolás. Ennek elmaradása az esztétikai károsodás mellett a lábbeli anyagainak természetes öregedését is meggyorsítja, a lábbeli idő előtti elhasználódásához vezet.

FIGYELEM! Ez nem szavatosság érvényesítési jogalap!

A tisztítást, ápolást a cipőben lévő jelképek, vagy a jelölés alapján a következők szerint végezze: FONTOS, hogy a lábbeli ápolását mindig a por és a szennyeződések eltávolításával kezdje!

A bőr felsőrészről az enyhe szennyeződést puha ruhával, puha szőrű kefével, az erősebb szennyeződés bőr radírral távolítsa el, mindkét esetben száraz állapotban. A tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű, esetleg színtelen szilikonos cipőkrémmel vékonyan kenje be, majd néhány perc múlva fényesítse ki. Használhatja a szilikonos önfényezőt is.

Soha ne tisztítsa a bőr lábbelit nedves állapotban, vagy vízzel.

Bevonatos bar: a műbőrnél leírtak szerint

Velúr, vagy nubuk bőr: felsőrészről az enyhe szennyeződést puha szőrű kefével távolítsa el. A felületet egyöntetűre hozhatja gumis cipőkefével (csak egy irányba húzza! )

Erősebb szennyeződést bőr radírral tüntethet el. Célszerű ezután velúr nubuk tisztító szivaccsal átdörzsölni a lábbelit. Végül a felsőrész színével megegyező színű velúr nubuk spray-vel fújja át egyenletesen az egész felsőrészt.

Soha ne tisztítsa a velúr, vagy nubuk bőr lábbelit nedves állapotban, vagy vízzel! Ne használjon cipőkrémet!

Zsíros kikészítésű bőr: tisztítás a velúr bőröknél leírtak szerint, ápolás zsíros cipőkrémmel, vagy bőrzsírral

lakkbőr: Puha szőrű kefével, vagy enyhen nedves, puha ruhával távolítsa el a szennyeződést, száradás után puha ruhával fényesítheti. Használhat lakkbőr tisztítót, de ne használjon cipőkrémet!

műbőr: a szennyeződést langyos, tiszta vízzel megnedvesített ruhával mossa le, szárítsa meg sugárzó hőtől távol, majd puha ruhával fényesítse ki. Használhat a műbőrre ajánlott sampont is a kezelési utasításban leírtak szerint. Ne használjon cipőkrémet!

textil: puha szőrű kefével, amit csak erre a célra használ, távolítsa el a port, szennyeződést. Erősebb szennyeződések eseten speciális textiltisztító sampon használatát javasoljuk, a használati utasításunkban foglaltak betartásával.

kombinált – több anyagból készült- felsőrészek: az adott anyagokra javasolt tisztítást, ápolást végezze, ügyelve arra, hogy ne szennyezze az éppen nem tisztított anyagrészt. Amennyiben az anyagok nagyon különböznek egymástól, használhat cipőre kifejlesztett és ajánlott sampont a kezelési utasításban leírtak szerint

Fatalp: Nedves ruhával tisztítható a belső járófelület és a talp oldala is. Ne használjon tisztítószereket! A letisztított fa talpat szellős helyen (nem sugárzó hővel) szárítsa.

talp: Száraz állapotban erősszálú kefével tisztítsa. Amennyiben szennyezett marad, nedves ruhával le lehet törölni, de vigyázzon, hogy a felsőrészt ne szennyezze össze!

A LABBELIKET ÁZTATNI. VAGY MOSÓGÉPBEN MOSNI TILOS! (kivéve, ha azt a tájékoztató engedi)

Származási hely

A lábbelik gyártása a világ több helyére telepített korszerű technológiákkal történik. Az Ön által kiválasztott lábbeli származási helye:

Németország, Lengyelország

Szavatosság

A szavatossággal kapcsolatos törvényekben az EU jogharmonizációja kapcsán 2003. július 1-től új szabályozás van érvényben. Ennek részleteit külön anyagban találja meg.

Itt csak arra kívánjuk felhívni a figyelmét, hogy a lábbelikre is vonatkozó szavatosság csak a vásárláskor is a termekben lévő, de akkor nem látható hibákra vonatkozik.

Néhány fontos tanács, amely a reklamáció megelőzésében is segít.

Vásárláskor mind a jobb-, mind a ballábas cipőt/papucsot próbálja fel. A szűk és/vagy rövid, illetve a bő és/vagy hosszú lábbeli nemcsak kényelmetlen, hanem idő előtt a felsőrész formáját veszti és idő előtt tönkre mennek.

FIGYELEM! Ez nem szavatosság érvényesítési jogalap!

A zárt felsőrészű lábbeliket csak zoknival viselje.

Használat után sámfázza ki a cipőt, vagy a fejrészét tömje ki papírral, hogy a hajlási ráncok kisimuljanak. Az átnedvesedett lábbelit kisámfázva, vagy kitömve sugárzó hőtől távol, szellős helyen szárítsa.

Nagyon fontos, hogy a lábbeliket, ha lehet, naponta váltsa! A nem izzadós láb is termel izzadtságot, amit a bélés/béleletlen lábbeli eseten a fatalp magába szív. Ezt le kell adnia, ezért kell pihentetni, szellőztetni a lábbelit. Ellenkező esetben az anyagok idő előtt tönkremennek.

FIGYELEM! Ez nem szavatosság érvényesítési jogalap!

Ha a lábbelin kisebb hiba keletkezik, azonnal javíttassa meg, ezzel megakadályozza a lábbeli esetleges tönkremenetelét.

Bármilyen bizonytalanság, vagy kérdés eseten forduljon az eladóhoz.

Reméljük, hogy a leírtak segítségére lesznek és azok betartásával sokáig örömmel, használja a cipőjét.